Snappetrunadagen 2023

Den traditionella Snappertunadagen hölls i år igen den första lördagen i augusti. Efter en vecka regn blev vi välsignade med ett strålande solsken dagen till ära!

Lokala föreningar anordnar den årliga marknaden vid Raseborgs slott för att samla såväl ortsbor som besökare samt presentera sina verksamheter. Bland de som var med representerades bland annat Snappertuna Marthaförening, Hembyggdens Vänner, Fornminnesföreningen, Vestervik Marthakrets, Folkhälsan i Snappertuna samt Snappertuna Idrottsvänner.

Snappertuna frivilliga brandkår deltog aktivt och ställde ut den gamla brandbilen framför Slottsknektens Stuga, och på ängen hölls utställning av gamla båtmotorer, mopeder och en ångdriven pärtmaskin.

På programmet stod festtal av Dan Idman, musikunderhållning av Emilia Grankvist samt Pojo Folkdansare som uppträdde med traditionella danser.

Till årets Raseborgare utsågs Anki Österlund som vann Raseborgsskutan.

Dan Idman, som dagen till ära klätt sig furstligt.

Många lokala hantverkare och företagare ställde upp med sina produkter, och med var bland annat Malmbacka med kål och hantverk, Boviks ekologiska kött och fårskinn, Vyrdegården med grönbeteskyckling. Raseborgs Slottsturism anordnade en guidad tur runt slottsruinen under dagen.

Därtill ställde även Raseborgs å projekt upp med att presentera sin verksamhet, 72 timmar presenterade egen beredskap och Teknotest granskade besökarnas brandsläckare.

Sofia Aminoff