Infobrev vinter 2024

Styrelsens hälsningar

År 2023 var ett aktivt år inom vår förening.

Det började med en make-up kurs för alla åldrar på Tunaborg lördagen den 14 januari och därefter en kostnadsfri danskurs för barn och unga. HipHop Stories pågick under våren under ledning av Sahtis Hettethanthir från Hurja Piruetti med mer än 20 lokala barn och unga i två åldersgrupper.

Till påsken ordnades det en påskkransbindningskurs på Tunaborg och ett tjugotal föreningsmedlemmar lärde sig binda kransar med Lotta Malmström och 7.6 ordnades Naturstigen frågesport tillsammans med Skärgårdens Vänner  r.f. och Degerö Vänner r.f. I år gick Naturstigen av stapeln från Box Bygdestuga var det även serverades fint med kaffe och bakverk, och Skärgårdens Vänner vann tävlingen.

Midsommarfesten ordnades traditionellt på Slottsängen med resning av midsommarstången, musikunderhållning med Carolina Wendelin, trollkonster av trollkarl Robert Jägerhorn, tjuren Bull, mete för barn, lotteri- och kaffeförsäljning med bulle och grillkorv.

Den 5.8. anordnades Snappertunadagen i samarbete med lokala föreningar och hantverkare. Till programmet hörde musikunderhållning med Emilia Grankvist, traditionell marknad, folkdans med Pojo folkdansare, utställning med båtmotorer och Snappertuna FBKs brandbil, information om egen beredskap av 72 timmar och granskning av brandsläckare vid bron.

HV ställde upp i år igen som ordningspersonal på Raseborgs sommarteater.

På hösten ordnade Maria Ljungqvist en reflexbana och andra mörkeraktiviteter för barn som var mycket populära bland barnfamiljerna. NSUs populära frågesport arrangerades som vanligt i slutet av oktober på Tunaborg.

Inför jul träffades vi ennu en gång för att binda julkransar med Lotta Malmström.

Prishöjning på Tunaborg

Tunaborg står i centrum av Hembygdens Vänners verksamhet och står till förfogande för både medlemmar och icke-medlemmar. I år beslöt styrelsen att höja priserna för uthyrning enligt följande:

Kafferummet 3 timmar 50€

Salen 3 timmar 100€

Tunaborg för dagen 200€

Tunaborg för ett veckoslut 400€, alternativt 450€ för ickemedlemmar.

Tunaborg står till förfogande för uthyrning hela sommaren och fram till att golvrenoveringen börjar på hösten. Mera information hittas på vår hemsida www.snappertuna.fi.

Sofia Aminoff